Display Shows:

My Language:

InfoRádió

Az InfoRádió rövid, 2-3 perces hírei és tudósításai hazánkból és külföldről. Ritkán hosszabb beszélgetések az Arénában. Naponta kb. 5-10 anyag.

Visit Show Website http://inforadio.hu/hirfolyam/

Recently Aired


  • HD

    Új minisztérium alakul

    Október elsején megalakul a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely egy újabb minisztérium ...

    Október elsején megalakul a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely egy újabb minisztérium lesz a kormányfő mellett. A jogi hátteréről várhatóan kedden szavaznak az országgyűlési képviselők.

    Sep 28, 2015 Read more
  • HD

    Átalakul a kormány szerkezete

    Két nap is ülésezik ezen a héten az Országgyűlés és ...

    Két nap is ülésezik ezen a héten az Országgyűlés és várhatóan átalakul a kormány szerkezete. Az Országgyűlés megkezdheti a tárcák felsorolásáról szóló jogszabály és a 2015-ös központi költségvetés módosításáról szóló vitát, amely a Rogán Antal vezetésével októbertől önálló minisztériumként megalakuló Miniszterelnöki Kabinetirodának ágyazna meg.

    Sep 28, 2015 Read more
  • HD

    Az európaiak nagyivók és nagydohányosok

    Az európaiak dohányoznak és isznak a legtöbbet a világon. Ez ...

    Az európaiak dohányoznak és isznak a legtöbbet a világon. Ez derül ki az Egészségügyi Világszervezet jelentéséből. Az adatok szerint a kontinens lakosságának 30 százalék dohányzik, és évente az egy főre jutó alkoholfogyasztás 11 liter.

    Sep 27, 2015 Read more
  • HD

    Még idén végrehajthatják az első magyarországi tüdőtranszplantációt

    Novemberben vagy decemberben történhet meg az első magyarországi tüdőtranszplantáció - ...

    Novemberben vagy decemberben történhet meg az első magyarországi tüdőtranszplantáció - mondta az InfoRádiónak az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Kásler Miklós hozzátette: az orvoscsapat felkészült, a műszerpark is rendelkezésre áll, igaz, néhány eszközt október elején kapnak meg.

    Sep 27, 2015 Read more
  • HD

    Vigyázzunk jobban a szívünkre!

    A szív- és érrendszeri megbetegedés még mindig vezető halálok Magyarországon, ...

    A szív- és érrendszeri megbetegedés még mindig vezető halálok Magyarországon, de egy kis odafigyeléssel az érintettek számát csökkenteni lehet - véli a Debreceni Egyetem Kardiológiai Klinikájának vezetője. Édes István a szűrések, a káros szenvedélyekről való lemondás és az egészséges táplálkozás fontosságát emelte ki a Szívünk Napja alkalmából rendezett programon. Budapesten vasárnap a Városligetben lesznek ingyenes szűrővizsgálatok, tanácsadás és családi programok.

    Sep 27, 2015 Read more
  • HD

    Mobilalkalmazás segíti az autisták kommunikációját

    Az okostelefonok előretörésével egyre több olyan mobilalkalmazást fejlesztenek Magyarországon, amelyek ...

    Az okostelefonok előretörésével egyre több olyan mobilalkalmazást fejlesztenek Magyarországon, amelyek a beszédsérült vagy autista gyerekek mindennapjait segíthetik. Az egyik ilyen applikáció két éve indult, és képeket alakít hangos mondatokká, ezzel könnyíti meg a felhasználó kommunikációját - mondta az InfoRádiónak Zsombori Balázs fejlesztő, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs verseny két évvel ezelőtti nyertese.

    Sep 27, 2015 Read more
  • HD

    Az előzetes letartóztatás már csak a végső eszköz

    Szakértők vizsgálják az uniós tagállamok előzetes letartóztatással kapcsolatos jogát és ...

    Szakértők vizsgálják az uniós tagállamok előzetes letartóztatással kapcsolatos jogát és bírói gyakorlatát. Az előzetes letartóztatás egy hónapra szólhat, mellette azonban a házi őrizet és a lakhelyelhagyási tilalom is létezik alternatívaként - mondta az InfoRádiónak Matusik Tamás, a Budai Központi Kerületi Bíróság csoportvezető bírája.

    Sep 26, 2015 Read more
  • HD

    Megduplázódott az interneten gyógyszert rendelők száma

    Megduplázódott az utóbbi öt évben az interneten gyógyszert rendelők száma ...

    Megduplázódott az utóbbi öt évben az interneten gyógyszert rendelők száma Magyarországon, pedig a szakemberek szerint nem kockázatmentes ez a típusú vásárlás. Az Amerikai Egyesült Államokban a 35 ezer internetes gyógyszertárnak csak alig egy százaléka legális - hangzott el a témában rendezett budapesti sajtórendezvényen.

    Sep 26, 2015 Read more
  • HD

    Kampány a környezettudatos vásárlásért

    Új, a környezettudatosságot növelő kampányt indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ...

    Új, a környezettudatosságot növelő kampányt indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - mondta az InfoRádiónak Kiss Anita, a hatóság szóvivője.

    Sep 26, 2015 Read more
  • HD

    A közkincs része lett a Happy Birthday című dal

    A közkincs részévé vált a világhírű Happy Birthday to You ...

    A közkincs részévé vált a világhírű Happy Birthday to You című dal egy keddi bírói döntés nyomán. A családi körben vagy magán összejöveteleken való elénekléséért eddig sem kellett fizetni.

    Sep 26, 2015 Read more
Loading...