Display Shows:

My Language:

[origo] Filmklub

Recently Aired


  • HD

    #30 Tarr Béla

    A hatvanadik szülinapja után pár nappal beszélgettünk Tarr Bélával, a ...

    A hatvanadik szülinapja után pár nappal beszélgettünk Tarr Bélával, a legnagyobb élő magyar filmrendezővel. A torinói ló világsikere után vonult vissza a filmkészítéstől, azóta Szarajevóban képzi a jövő rendezőit, miközben nyíltan kritizálja a Vajna-féle pénzosztási rendszert. Kiket takar a Tarr Béla brand? Melyik filmjét tartja a legviccesebbnek? Milyen lenne a Sátántangó 2 kulcsjelenete? Az eddigi legnagyobb sóhajokkal, mondhatni tarrbélai hangulattal megáldott podcast következik.

    Sep 9, 2015 Read more
  • HD

    #29 Nemes Jeles László

    A cannes-i nagydíjas Saul fia rendezője volt a Filmklub podcast ...

    A cannes-i nagydíjas Saul fia rendezője volt a Filmklub podcast 29. adásának vendége. Végigmentünk Nemes Jeles László eddigi életén a küzdelmes gyerekkortól kezdve, a boldogabb párizsi tiniéveken át, az első filmes szárnypróbálgatásokon keresztül, a korai sikereket érintve, egészen a Saul diadaláig, sőt azon túl, mert a következő filmterve is szóba jött. László elmesélte, hogy milyen vígjátékot csinálna, hogyan dolgozta volna fel A Gyűrűk Urát, illetve miért volt béna Peter Jackson verziója. Kiderült, hogy megvan neki a Coen testvérek mobilszáma, és fel is hívta őket pár napja, de megtudtuk azt is, miért tartja őt Tarr Béla dezertőrnek, mivel nyaggatják az amerikai ügynökök, és milyen a viszonya az édesapjával, Jeles Andrással. Persze rákérdeztünk arra is, hogy most akkor Nemes Jelesnek, vagy csak Nemesnek hívjuk.

    Jul 6, 2015 Read more
  • HD

    #28 Ujj Mészáros Károly

    Az utóbbi idők legviccesebb magyar filmjét készítette el Ujj Mészáros ...

    Az utóbbi idők legviccesebb magyar filmjét készítette el Ujj Mészáros Károly. A Liza, a rókatündér egy abszurd komédia a párkeresésről, amely nem születhetett volna meg, ha nincs egy bizonyos sonkareklám. Megtudtuk azt is, majdnem Mads Mikkelsen pattog pucéran a gumilabdán. Legalább négy kisfilmjét élete párja, Balsai Móni ihlette, aki a Liza, a rókatündérben címszerepet is kapott. Sutba dobta miatta az elveit egy bulin, sőt mikor a Liza alapötletén törte a fejét, fontos szempont volt, hogy Mónit megmutathassa a világnak. A filmet másfél hete mutatták be, és már duplán megugrotta azt a nézőszámot, amit Andy Vajna összesen jósolt neki.

    Mar 4, 2015 Read more
  • HD

    #27 Törőcsik Franciska

    A forgalmas csomópontokban több emelet magasan az olvasást népszerűsíti, a ...

    A forgalmas csomópontokban több emelet magasan az olvasást népszerűsíti, a villamosmegállókban a Swing című új magyar musical egyik főszereplőjeként tündököl a plakátokon. A Filmklub podcast huszonhetedik adásában Törőcsik Franciskával beszélgettünk, aki nem rokona Törőcsik Marinak, viszont ő a fiatal generáció egyik legígéretesebb színésznője. Alig kelt fel a gimis padból, már főszerepet játszott egy díjnyertes kisfilmben, aztán öntötték rá a fontosabbnál fontosabb színpadi szerepeket az Örkényben. Rudolf Péter lányát alakította a köztévé improvizációs szitkomjában, és most Ónodi Eszter és Csákányi Eszter mellett ő a harmadik csillag a Swing-ben. Büszke rá, hogy roma lányt játszik Goda Krisztina polgárőrökről szóló, Veszettek című filmjében, és Kern András új filmjében is szerepelni fog. Beszélgetésünkből kiderült, hogy próbál pénzt szerezni egy kezdő színésznő, és az is, hogyan harcolt a szende naiva szerepe ellen Törőcsik Franciska. Megtudtuk, hogy soha egy kritikát sem olvas el magáról, mert szerinte épp elég maximalizmus szorult belé enélkül is. Nem kell stréberkedni - ezen dolgozik most az ifjú színésznő, aki akár a Hercules hátul álldogáló biodíszlete is szívesen lenne, csak hülye videoklipben nem kelljen szerepelni.

    Dec 16, 2014 Read more
  • HD

    #26 Hőrich Nóra Lili

    Rácsapott James Bond szülőatyjának formás fenekére, mégsem ez volt eddigi ...

    Rácsapott James Bond szülőatyjának formás fenekére, mégsem ez volt eddigi karrierjének csúcsa, hanem az, amikor papucs nélkül táncolt John Cassavetes özvegyével, meg mikor a Herkules rendezője feleségül akarta venni. A szépséges Hörich Nóra Lili színésznővel beszélgettünk a Filmklub podcast legújabb adásában. Aki nem látta a Papírrepülőketöt éve, annak Nóra a Szabadesésből lehet ismerős, ő szexelt folpackba csomagolva Nagy Zsolttal. A 27 éves színésznő több, Magyarországon forgatott külföldi produkcióban kapott már egész figyelemreméltó epizódszerepet, például alakított szobalánynak öltözött kémnőt, aki festményt lop (Drakula), német áldozatot (Válaszcsapás) és Ian Fleming szeretőjét (Fleming). A Herkulesben "statkózott", ő volt az a lány, aki Marozsán Erika mellett álldogált állandóan. Remek pletykákat hallhattunk Brett Retner rendező kifinomult csábítási módszereiről (garnélarákkal és anélkül), Dwayne Johnson bedurrantott izmairól, Dominique Cooper hímvesszőtokjáról és általában a filmforgatások szexuálisan túlfűtött hangulatáról.

    Nov 6, 2014 Read more
  • HD

    #25 Zomborácz Virág

    A Filmklub podcast huszonötödik adása annak a durván ötezer embernek ...

    A Filmklub podcast huszonötödik adása annak a durván ötezer embernek szól, akik látták az Utóélet című remek magyar filmet. Zomborácz Virággal, az író-rendezővel ugyanis olyan részletességgel veséztük ki a művét, mintha rendezői kommentárt gyártanánk rögtön a DVD-hez. Elképesztő sztorikat tudunk meg a forgatásról, például azt, hogy a főszereplő Kristóf Marci nem volt hajlandó testápolóval maszturbálni, és hogy eredetileg Palvin Barbarát akarták felkérni a néptáncos széplány szerepére. Kiderül, hogy igazi-e Petrik Andrea tetkója, és miért fogóval zuhanyzik a spirituális autószerelőt alakító Anger Zsolt. Összeáll a kép, hogy Janka néni tablettáit nyúlta le a doppingoláson kapott esperes, és Billy Idol fotója hiányzott a tükör sarkából. Egy ponton Csákányi Eszter, az Utóélet fénypontja fellázadt, és felvett még egy karkötőt. Megtudtuk azt is, a filmhez kitalált fiktív krémtúróra nagyon buktak a közértben. Majd Virág azt is elmesélte, hogy a történetet saját édesapjának halála ihlette, és hogy a temetésen a legjobb pillanat az volt, amikor az öccse kezét leszarta egy pillangó.

    Sep 16, 2014 Read more
  • HD

    #24 Stefanovics Angéla

    Stefanovics Angéla mesélt élete meglepő fordulatairól, például arról, hogy sokáig ...

    Stefanovics Angéla mesélt élete meglepő fordulatairól, például arról, hogy sokáig együtt élt egy híres, idős szobrásszal, és ekkoriban sokat gyomlált Maglódon. Ő az a lány, aki a bankreklámok Emeséjeként híresült el, pedig játszott ő még őrült csajt is Till Attila filmjében is, a Pánik-ban, és szende szüzet a 9 és fél randiban. Most éppen az utóbbi évek egyik legfontosabb színházi előadásában egy zenészpalántát alakít, akinek a figuráját Varnus Xavér ihlette, nyomokban. Angéla sok váratlan információval bombázott minket, például megtudtuk, hogy édesapja súlyemelő volt, ő maga pedig jógaoktatónak tanult, mikor befuccsolt a Budapesti Kamaraszínház. Mesélt arról is, hogy annyira izgult, mikor Garas Dezsővel forgatott a Noé bárkájában, hogy herpesz nőtt a szájára. Azt is megtudtuk, egy félmeztelen fotó miatt annyira berágott a Szuperbojz rendezőjére, hogy nem beszéltek a forgatás alatt. Spekuláltunk, hogy melyik Pintér Béla-darab mutatna jól vásznon, és barkóbáztunk Fliegauf Bence készülő filmjéről.

    Sep 8, 2014 Read more
  • HD

    #23 Dyga Zsombor

    A Tesó című romantikus komédiával robbant be a köztudatba, azóta ...

    A Tesó című romantikus komédiával robbant be a köztudatba, azóta rendezett egy kevésbé jól sikerült vígjátékot (Kész cirkusz), egy szuper kamaradrámát (Köntörfalak), egy moziforgalmazásba sosem került thrillert (Utolér), és legutóbb a Couch Surf című szkeccsfilmet. Dyga Zsombor szerint rossz duma, hogy a magyar filmeknél a pénzen múlik bármi, elmondta, hogy ő például miért szeret kis költségvetéssel dolgozni, és miért van "hattal lejjebb", mint Pálfi György. Beszélgettünk arról is, hogy miért muszáj sorozatokat nézni, és majd elárulta, mit csinált Udvaros Dorottya kiskertjében hajnali négyig. Kiderült továbbá, hogy az álma egy ősemberhorda vándorlásáról szóló némafilm megrendezése, valamint hogy melyek azok a filmek, amiket mindenki ajnároz, ő viszont ki nem állhat. Végezetül Zsombor ajánlott is a hallgatóknak néhány szerinte remek filmet.

    Jul 17, 2014 Read more
  • HD

    #22 Gyárfás Eszter

    "A filmkészítés egy addikció, egy kattanás" - mondta a Viharsarok ...

    "A filmkészítés egy addikció, egy kattanás" - mondta a Viharsarok és a Fehér Isten producere. A gimnáziumban még szinkronrendező akart lenni, de most már alig tud megnézni egy szinkronos filmet. Turizmust és hotelmenedzsmentet tanult élete furcsa időszakában, majd a Váci úton meglátott egy producerszakos lányt, és rájött, hogy ő is ezzel akar foglalkozni. Amikor Mundruczó Kornélék felkérték, hogy dolgozzon velük, úgy érezte, ez a legfantasztikusabb dolog, ami csak történhetett vele. Szó esett a Delta nagyon különleges forgatásáról, a Lányok relatív kudarcáról, és arról, hogy most az a nagy álma, hogy tető alá hozzon egy gyerekfilmet. Az is kiderült, hogy a Taxidermia boncolós jelenetében Eszter kezét láthattuk.

    Jul 17, 2014 Read more
  • HD

    #21 Kovács Gábor

    Kovács Gábor bulizni járt Stallonéval, feleségül vette a híres Fabulon-lányt, ...

    Kovács Gábor bulizni járt Stallonéval, feleségül vette a híres Fabulon-lányt, valamint ő gyártotta az Üvegtigris-trilógiát. Pataki Ágival közös produceri cégük az egyik legnagyobb a szakmában, olyan művészfilmek mögött is ők állnak, mint a Cannes-ban is díjazott Delta vagy a fantasztikus látványvilágú Bibliotheque Pascal. Kovács Gábor elmesélte, hogyan szedte össze az első millióját cipők készítésével, meg azt is, hogyan sikerült becserkésznie Pataki Ágit, a hetvenes-nyolcvanas évek legendás reklámarcát. Megtudtuk, hova jártak inni Sylvester Stallonéval, amikor az amerikai színész Magyarországon forgatta a Menekülés a győzelembe című filmjét, és kicsit arról is képet kapunk, mi a túrót csinálnak a producerek egy filmben. Beszélgettünk arról, mit tesz az ember, ha látja, hogy senkit nem érdekel a filmje (Halálkeringő), és arról is, milyen esélyei lehetnek Hajdu Szabolcs és Mundruczó Kornél új filmjeinek (Délibáb, Fehér isten) idén Cannes-ban. Kovács Gábor kiábrándított mindenkit, hiába könyörögnek folytatásért a szponzorok, jó darabig nem lesz Üvegtigris 4, azt viszont elárulta, hogy szükség esetére már meg van írva az Oscar-köszönőbeszéde.

    Feb 21, 2014 Read more
Loading...